Picture of Anna S Grabowska
Spotkanie via skype i czat z p. Agatą
by Anna S Grabowska - Thursday, 8 July 2010, 04:54 PM

Dzisiaj o 10:00 rozmawiałam z p. Agatą, która będzie naszym ekspertem w psychologicznych e-warsztatach. O szczegółach organizacji i prowadzenia e-warsztatów opowiemy wkrótce na tym forum.
Picture of Elzbieta  Pawlowicz
Odp: Spotkanie via skype i czat z p. Agatą
by Elzbieta Pawlowicz - Friday, 9 July 2010, 09:46 AM

Tak, pierwsze nasze zajęcia w październiku powoli nabierają kształtów. W tym czasie gościmy grupę osób z projektu LLLab (Turcja, Hiszpania, Anglia, Słowacja) , którzy będą na naszych zajęciach.

Pokażemy im naszą platformę moodle www.utw.moodle.pl

Pani Agata – psycholog poprowadzi e-warsztat psychologiczny. Na podstawie przygotowanego i umieszczonego na forum materiału , seniorzy wybiorą sobie tematy i w grupach 2-3 osobowych opracują mini e-warsztaty w formie np. dyskusji na tematy psychologiczne z wyszukaniem odpowiednich linków. Nad całością czuwać będzie p. Agata, dostępna online i odpowiadająca na zadane pytania.

Jako przerywnik planujemy też, że nasza p. Ewa - rehabilitantka opowie o e-warsztacie Mindwellness ( Healthy Body - Healthy Mind)

A tak w ogóle …co tu tak ucichło…czy wszyscy wyjechali?

Picture of Bogumiła Masiulanis
Odp: Spotkanie via skype i czat z p. Agatą
by Bogumiła Masiulanis - Friday, 9 July 2010, 06:33 PM

Dzień dobry Aniu i Elu, Niestety nie wyjechałam, a zajmuję się przetworami i gośćmi. Dobrze chociaż, że mam pod domem mały ogród, to robię sobie krótkie przerywniki na kawę lub leżakowanie pod jabłonią.
Czekające nas warsztaty psychologiczne będą z pewnością bardzo interesujące. Oby tylko nie stresowały nas zbytnio przy ujawnieniu własnych wad.
Na pewno przydadzą się nam wszystkim zadania ruchowe z p.Ewą, a jeśli będzie piękna jesień- także Nordic Walking.
Pozdrawiam Was i Wszystkich Seniorów z naszej grupy bardzo serdecznie.
Bogunia.
Picture of Anna S Grabowska
Re: Odp: Spotkanie via skype i czat z p. Agatą
by Anna S Grabowska - Saturday, 10 July 2010, 09:58 AM

Bogusiu, żadnych stresów, same przyjemności, wady zamienimy na zalety,
a wszystko pod hasłem MINDWELLNESS.
W polskim tłumaczeniu MINDWELLNESS to
Poprawa możliwości uczenia się i zdrowia psychicznego osób starszych.

Picture of Lidia Rynkiewicz
Re: Spotkanie via skype i czat z p. Agatą
by Lidia Rynkiewicz - Sunday, 11 July 2010, 07:25 AM

Tak Aniu - wakacje to sprawiaja, ze jesli nie wyjezdzamy, to mamy gosci i czas nam sie mocno wypelnia.  W ubieglym tygodniu atrakcja byl Kanal Elblasko-Ostrodzki. Zaliczylismy Elblag - Buczyniec, tam najwiecej pochylni, ciekawa to wyprawa byla. Tramwaj wodny do Helu w te upaly a tam czyta woda Baltyku, szerokie plaze, pomagaja nam przetrwac te upaly.

A nasze plany na jesien zapowiadaja sie bardzo ciekawie, goscie zagraniczni, nowe warsztaty z tematem psychologicznym moga okazac sie ciekawe i bardzo liczymy na ciag dalszy bardzo ciekawych spotkan  Nordic Walking w Jelitkowie, jakie organizuje nam Zbyszek. I jeszcze przerywniki dla zdrowia z p.Ewa, wszystko ciekawe.

Tymczasem wakacyjne pozdrowienia dla Ciebie Aniu, dla Eli  i dla calej naszej grupy Seniorow