Picture of Ryszard  Dunikowski
Turcja,Turkey
by Ryszard Dunikowski - Sunday, 12 September 2010, 06:19 PM

To piękny kraj.Posiada cuda natury oraz zabytki rzymskie greckie i tureckie.Religia islamu w Turcji nie ma nic wspolnego z islamem arabskim.Owoce i jarzyny najleprze na swiecie,bez chemii.Narod uczciwy,serdeczny i bardzo goscinny.Taka mam opinie o Turcji, poniewaz bylem wiele razy i mam wielu tureckich przyjaciol.

Ostatnia wyprawa w sierpniu byla pelna wrazen,trudnych i wspanialych.Polecam odwiedzic Turcje,najlepiej wlasnym samochodem i nawiazac kontakt z rodzinami tureckimi.

Tomku,Twoja babcia jest wspaniala,dawala sobie ze wszystkim rade ,nawet oferowala innym pomoc.Raz nam zaginela,ale zandarmi ja zaraz przywiezli.

Pozdrowienia z Turcji

RyszardUśmiech

Picture of Anna S Grabowska
Re: Turcja,Turkey
by Anna S Grabowska - Sunday, 12 September 2010, 07:05 PM

Rysiu, cudownie zachęcasz, jak będziesz jeszcze kiedyś tam jechał zabiorę się z Tobą na pewno.

Picture of Elzbieta  Pawlowicz
Odp: Turcja,Turkey
by Elzbieta Pawlowicz - Sunday, 12 September 2010, 08:18 PM

O rety, może i ja się zabiorę z Wami....ale skad ja wezmę tyle urlopu...

A o Basi i żandarmach Szeroki uśmiech....to nam jeszcze opowiesz przy okazji...

Serdecznie pozdrawiam, Ela

...
Re: Turcja,Turkey
by Janina Foks - Friday, 17 September 2010, 05:36 PM

Wreszcie zajrzalam  na forum. O rany ,ale się dzieje! A mnie  tam  nie ma. Turcja ,zazdroszczę.  Ale nie te upaly i nie ta jazda. Poprostu tam byc.  Tego "bycia" wlasnie zazdroszczę. Zakladam, że odbędę wędrowkę  wirtualna. Szykuj dla mnie plan eskapady, mnostwo zdjęc  i dlugie relacje.  Przypuszczalnie nie tylko dla  mnie.Serdecznosci.kiss
Picture of Barbara Opolska
Odp: Turcja,Turkey
by Barbara Opolska - Saturday, 18 September 2010, 10:04 PM

Witam gorąco wszystkich seniorów!Byłam dawno,dawno temu /prawie jak w bajce.../ z Wami - wtedy to poznałam Bożenkę,Marka,Janusza i Jego św.pamięci Żonę że nie wspomnę naszego dowódcy,czyli adresata tej odpowiedzi.Fakt,było cudownie,pomimo że z dwiema przyjaciółkami codziennie walczyłyśmy z naszym wielkim namiotem.Niezapomniane wrażenia nie tylko z trasy turystycznej /że tak się wyrażę/,ale właśnie z otwartości i gościnności ludzi.Masz rację,najlepiej byłoby pojechać tak jak proponujesz, ale cóż, nawet pomarzyć o czymś takim nie można.A szkoda!Zostały mi pielgrzymki,dobre i to.
Do zobaczenia na zajęciach!