Picture of Anna S Grabowska
"eTandem Europa"
by Anna S Grabowska - Tuesday, 1 February 2011, 07:14 AM

jest projektem finansowanym przez Komisję Europejską w ramach Europejskiego Roku Językowego 2001.
Jego celem jest zwrócenie uwagi jak największej liczby mieszkańców Europy na możliwość uczenia się języka obcego w eTandemie oraz ułatwienie im dostępu do tej metody.
Sprawdźcie jak to działa
http://www.slf.ruhr-uni-bochum.de/etandem/etindex-pl.html
Picture of Irena Witort
Odp: "eTandem Europa"
by Irena Witort - Tuesday, 1 February 2011, 03:31 PM

Bardzo interesująca propozycja. Trzeba mieć dużo odwagi i zacząć tą drogę naukę. Irena
Picture of Stefania Madejska-Racka
by Stefania Madejska-Racka - Saturday, 5 February 2011, 07:23 PM

Przykro mi, że nie wykorzystałam zapału do nauki języków w czasie odpowiednim ku temu! Dziś słucham i podziwiam innych. Nie mam już szans na efekty, zresztą nie mam e-Tandemu. Pozdrawiam - zawsze serdecznie. St.
Re: Odp: "eTandem Europa"
by Anna S Grabowska - Sunday, 6 February 2011, 05:01 PM

Będziemy tworzyć takie lokalne e-tandemy, obiecuję smile
...
by Janina Foks - Thursday, 10 February 2011, 03:42 PM

Rewelacyjna sprawa. Dopiero dzisiaj zobaczylam ten wpis. Niestety chyba nie skorzystam. Moglam popracowac korzystajac z firstclas. Mam przyjaciolkę w Stanach i poznana na zjezdzie we Wloszech Szwajcarkę. Obie wspaniale oczywiscie radza sobie z angielskim .Probuję rowniez pisac, ale w sumie serdecznie im wspolczuję.Jakis rok intensywnej nauki od podstaw, to to wlasnie jest mi potrzebne. Ale wszystkim polecam proponowana przez Ciebie metode.
Re: Odp: "eTandem Europa"
by Anna S Grabowska - Thursday, 10 February 2011, 03:47 PM

Proponuję takie eTandemy do naszych potrzeb z wolontariuszami.
Poznałam kilka osób zainteresowanych wolontariatem w ramach warsztatów "Active Citizens" smile