Picture of Elzbieta  Pawlowicz
Odp: Warto przeczytać, może nas to zainteresuje
by Elzbieta Pawlowicz - Tuesday, 16 August 2011, 12:44 PM

Przeczytałam.....tyle fajnych rzeczy dzieje się na świecie.
"Projekt taneczny" - to ciekawe. Niestety, nie ma strony w j. angielskim. Np. warsztaty terapii tanecznej dla seniorów - to byłoby super. Jednak to chyba nie chodzi o warsztaty dla seniorów, tylko o wolontariuszy, którzy pomogą zorganizować warsztaty taneczne dla młodych. Może się mylę...
Póki co proponuję kurs tańca dla seniorów w Domu Kultury na Morenie we wtorki o godz. 20-tej. Można w parach, można pojedynczo. Zaczyna się od września. Dla mnie to prawdziwa terapia Szeroki uśmiech.

Projekt Olimpijski Ruch Trzeciego Wieku w Serbii - olimpiada dla seniorów organizowana cyklicznie w Serbi, nie tylko dla Serbów. Obejrzałam program i zdjęcia z 2010 roku. Tez fajna inicjatywa. Może zainteresować inne kraje. (strona w j. angielskim nie otwiera się). U nas zalążek takiej inicjatywy mieliśmy na ostatnich zajęciach, które prowadził Zbyszek. Teoretycznie moglibyśmy więc dołączyć do Serbów, żadnej pracy się nie boimy Szeroki uśmiech. Gorzej, że trzeba selektywnie wybierać...optuję za tą "kompanią taneczną".